Tips voor het aanschaffen van een complete douchecabine

Bij de renovatie van een badkamer kiezen steeds meer woningeigenaren voor een complete douchecabine. Ben je van plan om ook voor een complete douchecabine te gaan? Dan hebben wij een paar tips voor de aanschaf van de cabine.

Beperkte ruimte? Kies voor schuifdeuren

Is de ruimte in de badkamer beperkt? Dan kan je voor een complete douchecabine met schuifdeuren kiezen. Je hoeft zo geen rekening meer te houden met extra ruimte om je deuren open en dicht te doen.

Complete douchecabine met of zonder bak?

Tegenwoordig is het mogelijk om een complete douchecabine koud op de vloer te monteren. Het voordeel hiervan is dat je tegelvloer doorloopt in je douchecabine. Het voordeel van een douchebak is dat je water altijd netjes afgevoerd wordt. Er is rekening gehouden met de afloop. Nog een pluspunt is dat je bij een lekkage de douchebak makkelijk kan weghalen. Bij een tegelvloer moet je helaas een stuk van de vloer eruit hakken.

Formaat van de douchecabine

Het formaat van de douchecabine is afhankelijk van het gebruik en de ruimte in de badkamer. Een douchecabine van 80×80 cm is een standaard maat. Wil je de ruimte hebben tijdens het douchen? Dan kan je het beste kiezen voor 90×90 cm. Ga je graag met z’n tweeën onder de douche? Dan kan het slim zijn om een XL douchecabine aan te schaffen. Bij een XL douchecabine passen er twee mensen onder de douche en kan je allebei van de waterstralen genieten. In deze douchecabine zit ook een extra grote douchekop.

Zitruimte in de douchecabine

Voor ouderen is het een uitkomst om te kunnen zitten tijdens het douchen. Maar het kan ook zijn dat je lekker wilt genieten tijdens een warme douche. Er zijn complete douchecabines beschikbaar met een zitruimte. Het zitje is uit te klappen en vrij te gebruiken tijdens het douchen.

Wellness opties in de douchecabine

Wil je het wellness gevoel naar huis halen? Er zijn complete douchecabines met wellness opties. Denk aan aromatherapie of een stoomdouche. Hierbij is het fijn om een douchecabine met zitje te overwegen. Je kan zo heerlijk van de aromatherapie genieten terwijl je plaats neemt op een zitje. Dit is allemaal mogelijk met een complete douchecabine.